NIEUWE BOILER NODIG? 3 GOEDE REDENEN OM VOOR EEN KALIKO WARMTEPOMPBOILER TE KIEZEN.

Is jouw elektrische boiler stuk? Wil je jouw elektriciteitsrekening laten dalen? Of wil je jouw sanitair water zo ecologisch mogelijk verwarmen? Overweeg dan zeker de aanschaf van een warmtepompboiler. Hieronder sommen wij kort de voordelen op.

Kaliko Warmtepompboiler

1.      ENERGIE-EFFICIËNT & ECOLOGISCH – 60% GRATIS WARM WATER

Een warmtepompboiler is een speciaal type lucht-water warmtepomp dat binnenshuis wordt geplaatst en gebruik maakt van de omgevingslucht om je sanitair water op te warmen. Met de gratis energie uit de omgevingslucht kan je tot wel 60% van je sanitair water verwarmen.

2.    SNEL TERUGVERDIEND – OP MINDER DAN 3 JAAR

Een warmtepompboiler is een van de goedkoopste hernieuwbare energie oplossingen, terwijl deze toch een hoog rendement garandeert.

De Kaliko heeft een COP van 3,31 dit wil zeggen dat je tot 3 keer minder elektriciteit dan een klassieke elektrische boiler verbruikt, zonder aan comfort in te boeten. Dit komt neer op een jaarlijkse besparing op elektriciteit van ongeveer 459 euro.

De meerkost van een geïnstalleerde warmtepompboiler ten opzichte van een elektrische boiler is 1563 euro

  • Na aftrek van de premie in Vlaanderen (300 euro) komt dit neer op 1263 euro.
  • Na aftrek van de premie in Brussel (minimum 1160 euro) komt dit neer op 403 euro.

Zo zie je dat je de meerkost van de warmtepompboiler in Vlaanderen op minder dan 3 jaar (459×3=1377 euro besparing na 3 jaar) en in Brussel op minder dan 1 jaar hebt terugverdiend met wat je uitspaart op vlak van elektriciteitskosten

 

Tip: Om het rendement van jouw warmtepompboiler te maximaliseren plaats je deze best in een ruimte waar er veel toestellen staan die rest-warmte produceren zoals een wasmachine, koelkast of diepvries

 

3.    MAXIMAAL COMFORT HET HELE JAAR DOOR

Comfort betekent voor ons 3 zaken: een aangename temperatuur ongeacht het seizoen, voldoende warm water en zo weinig mogelijk onderhoud.

  • Dankzij de warmterecuperatie kan de Kaliko een ecologische manier een temperatuur tot 65°C met de warmtepomp bereiken. 65°C graden is ruim voldoende om een lekker ontspannend bad of douche te nemen. Als je toch nog hogere temperaturen wenst, is ook dit mogelijk, aangezien de Kaliko warmtepompboiler is uitgerust met een elektrische weerstand van 2400 watt die een extra boost kan geven, indien nodig. Bovendien werkt de warmtepompboiler bij elke temperatuur tussen de -5°C en de 35°C waardoor je sowieso het hele jaar door van ecologisch warmwatercomfort geniet.

 

  • Omdat er niets zo vervelend is als plots onder een koude douche te staan bestaat de Kaliko in 2 boilerinhouden. Met capaciteiten van 210 en 270 liter voldoen ze aan de noden van een gezin van twee tot zes personen. Je kan dus perfect twee douches na elkaar nemen, of douchen terwijl je het bad al laat vollopen voor de kinderen zonder dat er iemand verrast wordt door een koude straal.

 

  • Het laatste punt is onderhoud. Dit klinkt nu misschien minder van belang maar we willen jou hier toch graag op wijzen, aangezien dit toch iets is wat de velen onder ons vergeten of niet graag betalen. De Kaliko is in tegenstelling tot veel andere warmtepompboilers uitgerust met een titaniumanode. Deze beschermt de boiler tegen corrosie en verlengt de levensduur. Het grote voordeel van een titaniumanode is dat deze niet moet vervangen worden en de hele levensduur van de boiler meegaat. Hierdoor heb je in principe een onderhoudsvrije oplossing. (Het alternatief is een magnesiumanode, maar deze moet om de 5 jaar vervangen worden).

Er zijn dus tal van redenen om te kiezen voor een warmtepompboiler. Ben jij klaar om minder energiekosten te betalen en je water ecologischer te verwarmen? Neem dan contact op met een van onze partnerinstallateurs.

Vind een partnerinstallateur bij jou in de buurt